Nog geen besluit over samenwerking KTPI en anderen
02 Sep 2013, 01:00
foto
KTPI-voorzitter Willy Soemta (links) en de leider van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo op de vergadering te Maikoeproject zaterdagavond.


Willy Soemita, voorzitter van de KTPI, zegt aan Starnieuws dat een samenwerking met welke partij dan ook nog niet aan de orde is. "Het zijn de structuren die beslissen met wie de partij in zee zal gaan. Tot de verkiezing van 2015 maken wij deel uit van de Mega Combinatie", benadrukt de politicus. Er zijn ook geen afspraken gemaakt over een mogelijk standbeeld van zijn vader, Iding Soemita, die de oprichter is van de KTPI.

Soemita reageert op mededelingen van Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur. Volgens Somohardjo zal er samen met Soemita een stichting worden opgericht om de pionier, wijlen Inding Soemita die de leider van de Javanen was, te gedenken. Soemita deelt mee dat hij inderdaad een uitnodiging als persoon heeft gekregen om de opening bij te wonen van een volkswinkel te Maikoeproject aan de Gongrijpstraat. "Wij maken beiden deel uit van de coalitie en ik ben ingegaan op de uitnodiging. Ik heb geen bestuursleden meegenomen omdat ik een persoonlijke uitnodiging had", stelt Soemita. Hij haalt aan dat zijn vader nooit een standbeeld gewild heeft, omdat hij als Moslim geen voorstander was van persoonsverheerlijking. Soemita zegt dat hij dit ook eerst wil bespreken met de Moslimorganisaties.

De KTPI-voorzitter merkt op dat Pertjajah Luhur ook een kern heeft geïnstalleerd zaterdagavond. "Mij werd gevraagd om een felicitatieboodschap uit te brengen. Dat heb ik ook gedaan. Ik heb uitgelegd dat kernen heel belangrijk zijn voor een partij. Maar ik heb als goede vriend de mensen toegesproken. Dit betekent niet dat ik een samenwerking wil aangaan met Pertjajah Luhur. Alleen de structuren van de partij kunnen hierover een besluit nemen en wij hebben nog niet besproken met wie we zullen samenwerken", verduidelijkt Soemita. Op 28 november heeft de KTPI een vergadering. Dan is de partij 65 jaar oud. Soemita hoopt dat hij met deze reactie eventuele misverstanden en verwarring uit de weg heeft genomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May