Ameerali: De kustwacht is een feit
01 Sep 2013, 20:45
foto
De drie patrouillevaartuigen van de kustwacht. (Beeld: René Gompers)


"De kustwacht is een feit. Wij zijn er bijzonder trots op dat wij als regering Bouterse-Ameerali weer kunnen laten zien dat wij doen". Dit zei vicepresident Robert Ameerali zondagmiddag bij de ceremoniële ingebruikname van de kustwacht. De bewindsman merkte op dat zaken die noodzakelijk zijn en langer dan twintig jaar niet gerealiseerd konden worden, nu wel gestalte krijgen. Deze regering houdt zich volgens de vicepresident niet bezig met het instellen van commissies en het lezen van rapporten.

De directeur Nationale Veiligheid, Melvin Linscheer, en Jerry Slijngaard, voorzitter commissie 'operationalisering kustwacht', wezen op de brede scope van de kustwacht. De territoriale wateren zullen worden beschermd en de economische zone verdedigd. De vissen zullen niet meer geroofd worden. Grensoverschrijdende criminaliteit zal worden aangepakt. Op zee zullen ook de politionele taken worden uitgevoerd. Controle van schepen en assistentie aan de haven, behoren eveneens tot de taak van de kustwacht. De wet en beheersvorm moeten nog een officiële status krijgen en De Nationale Assemblee nog passeren.

Na het officiële gedeelte konden de genodigden de schepen P101, P102 en P201 bewonderen. Er werd een demonstratie gegeven, waarbij werd aangetoond dat de vaartuigen snel, flexibel en behendig zijn. De boten kunnen remmen als een auto en ter plekke stilstaan. De genodigden konden vanuit de voorlopige basis op het terrein van de Maritieme Autoriteit Suriname varen tot de brug en terug. De boten zijn met moderne apparaten uitgerust en zijn gekoeld van binnen.
            video.gif video
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May