Kenneth Biervliet wordt directeur Onderwijs
02 Sep 2013, 00:00
foto
Kenneth Biervliet wordt de nieuwe directeur van Onderwijs. (Foto: gov.sr)


Kenneth Biervliet (57) wordt de nieuwe directeur van Onderwijs. Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling zegt aan Starnieuws dat meer personen in aanmerking kwamen voor deze functie, maar de keuze is uiteindelijk gevallen op onderdirecteur Biervliet.

Adhin zegt dat Biervliet veel ervaring heeft op Onderwijs. Hij zal in staat zijn om in hoog tempo het vele werk dat gedaan moet worden, te kunnen trekken. Biervliet neemt al waar in de functie. Eerder is het besluit genomen om Grace Malm-Lackin te vervangen als directeur. Zij zal haar krachten blijven geven aan het ministerie, na haar verlof.

De raad van ministers zal formeel de voordracht van Biervliet nog goedkeuren. Adhin merkt op dat het hier om een formaliteit gaat. Het besluit om Biervliet te benoemen is reeds genomen. Biervliet is zijn carrière in het onderwijs begonnen in 1978 als leerkracht op de basisschool. Binnen drie jaar was hij schoolleider. Hierna zwaaide hij over naar de inspectie. Voordat hij onderdirecteur werd van Onderwijs in 2010 was hij waarnemend hoofd van het Bureau Lager Onderwijs.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May