Kustwacht Suriname ceremonieel in gebruik genomen
01 Sep 2013, 13:30
foto
De drie patrouilleboten van de kustwacht. (Beeld: René Gompers)


Met de overdracht van de kustwachtvlag en driemaal luiden van de bel door vicepresident Robert Ameerali is de kustwacht Suriname ceremonieel in gebruik genomen, vanmiddag. De wetgeving en de beheersvorm zijn nog niet rond. De Nationale Assemblee moet zich hierover nog uitspreken.

Het kantoor van de kustwacht is voorlopig bij de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS). Overste Jerry Slijngaard, die voorzitter is van de commissie 'operationalisering kustwacht', zegt dat er nog een definitief kantoor zal komen. Nu is de kustwacht geïntroduceerd met drie patrouilleboten. De kustwacht beschikt ook over een helikopter. Er zullen nog meer boten en maritieme vliegtuigen deel uitmaken van de kustwacht. Deze zaken worden binnen afzienbare tijd gerealiseerd.

President Desi Bouterse zou de ceremoniële introductie van de kustwacht verrichten. Hij was echter niet aanwezig. Vicepresident Ameerali viel de eer te beurt om de handelingen te verrichten. Hij deelde mee dat de kustwacht SRD 80 miljoen heeft gekost. Hij heeft veel gesprekken hierover gevoerd met de directeur Nationale Veilgheid, overste Melvin Linscheer. Ameerali zei dat Linscheer de financiering in orde heeft gemaakt. De kustwacht valt administratief onder verantwoordelijkheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Minister Soewarto Moestadja benadrukte dat aan de wettelijke verplichting voldaan zal worden.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May