Nieuw Aurora zet Brunswijk in de bloemetjes
01 Sep 2013, 02:00
foto
Ronnie Brunswijk breedlachend op zijn fraaie bank van houtsnijwerk kijkt verrast wanneer de dorpelingen even uit hun dak gaan bij de overhandiging.


Dorpelingen van Tjalikondre te Nieuw Aurora in het Boven-Suriname gebied hebben ABOP-leider Ronnie Brunswijk zaterdag in de bloemetjes gezet. Dit deden zij om hun dankbaarheid te tonen voor het uit eigen middelen neerzetten van een recreatiezaal.

Brunswijk kreeg, bij de feestelijke ingebruikname van de zaal, als dank een fraai versierde uit hout gesneden bank. Brunswijk heeft de recreatiezaal enige tijd geleden laten bouwen, maar deze nu is ingewijd. Veel dorpelingen waren in gele kleuren gestoken om de opening mee te maken. Zij beloofden Brunswijk dat ze zijn politieke organisatie zullen ondersteunen.

Kapitein van het dorp Glenn Saakie, zei dat Brunswijk hen een gunst heeft bewezen. Ook de werkgroep die de bouw op zich had genomen en het traditioneel gezag werden door de ABOP kern Tjalikondre bedankt voor hun bewezen diensten. Dit gebeurde door het omhangen van pangi's.

Brunswijk is dit weekend met een ABOP-delegatie in het gebied als onderdeel van zijn politieke campagne. Hij en de partijtoppers minister Alice Amafo en assembleelid Marinus Bee werden vergast op een sprankelende seketidansshow. De ABOP caravan trekt zondag stroomopwaarts om nog drie dorpen aan te doen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May