'Afschaffen visa Uruguay geen formaliteit'
01 Sep 2013, 06:00
foto
Minister Winston Lackin


Met nagenoeg alle Zuid-Amerikaanse landen heeft Suriname het hebben van visa afgeschaft voor houders van diplomatieke, dienst en speciale paspoorten. Dit is volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken nodig om de integratie in de regio te bevorderen. Mensen met een gewoon paspoort kunnen op een toeristenkaart Suriname aandoen. Vrijdag is met Uruguay, tijdens een bilaterale bijeenkomst, een overeenkomst getekend.

Lackin merkt op dat het secretariaat van Mercosur in Uruguay gevestigd is. Suriname maakt zich op om geassocieerd lid te worden van Mercosur. "Dan is het handig als ambtenaren op een makkelijke manier heen en weer kunnen reizen, zonder ingewikkelde procedures om aan een visum te komen", deelt Lackin Starnieuws mee. Ook vanuit Suriname zijn er extra reizen om de toetreding voor te bereiden.

"Er zal ook een intensieve samenwerking zijn met Uruguay, omdat dit land na een jaar het voorzitterschap van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (Unasur) zal overnemen van president Desi Bouterse", deelt Lackin mee. Hij merkt op dat de afschaffing van visum niet slechts een formaliteit is. "Het past ook in de gedachte om geen extra hobbels te hebben in personen en goederenverkeer binnen Unasur", voegt de minister er aan toe. Alleen met Paraguay moet er nog een overeenkomst worden getekend om visa af te schaffen. Dit is al in voorbereiding en zal binnenkort ook een feit zijn. De nieuwe president van Paraguay, Horacio Cartes, was ook in Suriname aanwezig voor de Unasur-top.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May