De Nationale Assemblee tot 27 september met reces
01 Sep 2013, 04:00
foto


De Nationale Assemblee is tot 27 september met reces. In deze periode bezoeken diverse assembleeleden wel bijeenkomsten in het buitenland. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft meegedeeld dat de jaarrede van president Desi Bouterse gehouden zal worden op 30 september. Dan zal ook de begroting voor het dienstjaar 2014 worden ingediend.

De Nationale Assemblee heeft vrijdagavond de suppletoire begroting van dertien ministeries goedgekeurd, waar een prijskaartje van SRD 308 miljoen extra aan hing. De begrotingen zijn in een sneltrein voorbereid en goedgekeurd. Vanuit de coalitie is de behandeling er op gericht geweest om de regering groen licht te geven voor het uitbetalen van salarissen aan ambtenaren. Veel ministeries zouden in problemen komen als de goedkeuring niet zou geschieden.

Simons deelde de parlementariërs mee dat in principe niet vergaderd wordt tot eind van de maand, maar wie met vakantie gaat, moet een adres achterlaten. Het zou best een keer kunnen voorkomen dat ook tijdens het reces een spoedvergadering gehouden kan worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May