Dino Bouterse: Ik ben niet schuldig
30 Aug 2013, 19:45
foto
Dino Bouterse is vanmiddag voorgeleid voor de federale rechter in Manhattan. (Foto: Reuters)


Dino Bouterse heeft vandaag bij zijn voorgeleiding voor rechter James C. Francis van de federale rechtbank in Manhattan gezegd dat hij niet schuldig is aan de aanklachten. Zijn advocaat Christopher Flood weigerde volgens diverse media buiten de rechtbank te reageren. Bouterse moet op 9 september verschijnen op een hoorzitting.

Derek Maltz van de Amerikaanse Drug Enforcement Administratie (DEA) belast met het onderzoek zei dat Bouterse een belangrijke drugshandelaar is. Dino is donderdag laat na zijn aanhouding in Panama overgevlogen naar New York. Preet Bharara, de Amerikaanse advocaat van het Southern District van New York, zei dat Dino door de lokale autoriteiten in Panama was gearresteerd en is overgedragen aan Amerikaanse agenten.

De aanklagers hebben gevraagd de aanhouding van Dino te verlengen. Er is geen onmiddellijke tegenstand geboden op het verzoek. De aanklacht tegen Dino is dat hij samenwerkte met Edmund Quincy Muntslag om rond december 2011 cocaïne te smokkelen naar de Verenigde Staten. Hij ziet zich ook geconfronteerd met de aanklacht van overtreding van de vuurwapenwet. Dino zou bij zijn aanhouding ook hebben gezwaaid met een lichte anti-tankwapen.

Zes pagina's
In de zes pagina’s tellende aanklacht staat ook dat Dino eind juli betrokken was bij de smokkel van een koffer gevuld met 10 kilo cocaïne aan boord van een commerciële vlucht van Suriname naar het Caribisch Gebied. De federale aanklagers hebben meegedeeld dat Muntslag donderdag is gearresteerd op Trinidad en Tobago.

Dino werd in 2002 in verband gebracht met de diefstal van 50 wapens van de Inlichtingendienst. Hij kwam er zonder kleerscheuren vanaf, omdat de aanklagers niet genoeg bewijs hadden. In 2004 werd hij aangehouden in verband met wapen- en cocaïnehandel. In augustus 2005 werd hij tot acht jaar veroordeeld voor handel in cocaïne, illegale wapens en gestolen luxe auto’s.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May