Gezin van twaalf krijgt volkswoning van Sozavo
31 Aug 2013, 06:00
foto
Het gezin Plato-Tuur mag zijn nieuwe woning betrekken. (Foto: Sozavo)


Het gezin Plato-Tuur mag een woning te Tout Luit Faut betrekken. Vrijdag kreeg het gezin de sleutels overgedragen van minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Dit sociaal zwak gezin, bestaande uit vader, moeder en tien kinderen, zag zijn woning te Geyersvlijt op 7 april 2011 in vlammen opgaan. Sindsdien was het een lijdensweg voor de familie om aan onderdak te komen.

Amafo zegt in een persbericht dat het ministerie oog heeft voor sociaal zwakkeren. “Sinds de noodkreet Plato-Tuur het ministerie heeft bereikt, hebben we alles in het werk gesteld om deze familie te helpen met een veilig onderkomen. Vanwege wat rompslomp met betrekking tot het terrein, waarop de afgebrande woning te Geyersvlijt stond, heeft de procedure voor het verkrijgen van een volkswoning wat tijd in beslag genomen”, zegt de bewindsvrouw. Nu zijn zaken in orde gekomen en mag de familie haar intrek nemen in haar eigen woning.

"Er zijn meer speciale gevallen waaraan SoZaVo werkt, echter kunnen we niet iedereen direct helpen. Het directoraat Volkshuisvesting zal zich in samenwerking met Stichting Volkshuisvesting blijven inzetten voor mensen die in ernstige nood verkeren," gaf ze aan.
Na de brand had het gezin, waar twee paar tweelingen ook deel van uitmaken, zijn onderkomen gezocht in een bouwvallig huurhuis. Hier moest maandelijks SRD 500 voor betaald worden. De familie werd in februari met uitzetting bedreigd. Het gezin is blij met de woning en is de regering dankbaar voor de hulp.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May