Weinig binnenlandse vluchten door Unasur-drukte
30 Aug 2013, 01:00
foto
Enkele toestellen uit de regio geparkeerd op de Johan Adolf Pengel luchthaven.


Diverse binnenlandse vluchten zijn donderdag niet uitgevoerd. Dit heeft te maken met de komst van diverse vliegtuigen naar Suriname voor de vergadering van Unasur. Wanneer het vliegtuig van een staatshoofd in het luchtruim is, mogen er geen andere toestellen op hetzelfde moment in de lucht zijn.

Waarnemend hoofd van de luchtvaartdienst, Robby Venlo, zegt aan Starnieuws dat vanuit de Johan Adolf Pengel luchthaven ook toestellen naar Zorg en Hoop vliegen met delegatieleden. Op grond hiervan zijn alleen dringende en speciale vluchten naar het binnenland uitgevoerd. Ook vrijdag zullen minder binnenlandse vluchten worden uitgevoerd.

Er heerst een ongekende drukte op Zanderij. Toestellen vliegen af en aan met delegatieleden. Niet alleen vliegtuigen van presidenten en ministers doen Zanderij aan, maar ook veiligheidsmensen en het secretariaat van Unasur zijn naar Suriname gekomen. Braziliaanse legerhelikopters zijn op Zorg en Hoop geparkeerd. De vliegtuigen van de staatshoofden blijven wachten op Zanderij, terwijl andere toestellen delegatieleden hebben afgezet en weer zijn vertrokken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May