Pinas noemt onderhoud met BPAS 'constructief'
29 Aug 2013, 02:00
foto
Paulus Pinas, onderdirecteur Delinquentenzorg


De bespreking met de Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) en de leiding van de Delinquentenzorg woensdag, is constructief geweest. Onderdirecteur Delinquentenzorg Paulus Pinas zegt aan Starnieuws dat er voor de rechter afspraken zijn gemaakt, die verder worden uitgewerkt.

In de eerste bespreking is aan de orde geweest de penitentiaire ambtenaren die in verschillende rangen benoemd zijn. Pinas merkt op dat het niet gaat om recente gevallen. Er zijn mensen bij die 25 jaar geleden reeds in een functie zijn benoemd. Er is geluisterd naar de op- en aanmerkingen van de bond.

Sinds maart dit jaar is het bestuur van de BPAS in actie. De bestuursleden zijn het niet eens met het mutatiebeleid. Zij melden zich uit protest hiertegen aan bij 'de Moederbond'. "Over deze kwestie praten we volgende week", antwoordt Pinas op een vraag. Hij merkt op dat de leiding bereid is mee te werken aan oplossingen "ook al horen wij steeds dat wij dat niet willen". Pinas hoopt dat nu het werk hervat is, nadat de rechter de bond hiertoe gesommeerd heeft, de rust behouden kan blijven. Hij hoopt dat partijen elkaar om de tafel kunnen vinden op basis van het proces verbaal van de afspraken gemaakt bij de rechter.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May