Tennisclinics en reünie bij 40-jarig bestaan kinderhuis
28 Aug 2013, 22:30
foto
Directeur Eli van Kinderhuis Olga Clarck met leden van de Chinese Vrouwenvereniging Suriname. (Archieffoto)


Oud-tenniskampioen van Suriname, Kenneth de Koning zal in Paramaribo en Nickerie een aantal tennisclinics verzorgen, waarvan de opbrengst bestemd is voor het Olga Clarck Kinderhuis. Het optreden van De Koning, die ook tenniscoach is in Amerika, is een hoogtepunt bij de viering van het 40-jarig bestaan van het kinderhuis.

Voor de oud-pupillen van het kinderhuis is er op vrijdag 30 augustus een reünie gepland. Zaterdag 31 augustus wordt er een kinderdag gehouden voor de kinderen van het kinderhuis en de buurt. Het geheel van activiteiten wordt afgesloten met een dankdienst op zondag 1 september.

Verwaarloosde kinderen opvangen
Het Olga Clarck Kinderhuis, voorheen bekend als het Kinderhuis De Open Poort, valt onder beheer van de Stichting Open Poort die in 1973 is opgericht. De oprichtster van het kinderhuis Olga Clarck kreeg de visie, geïnspireerd door de wereldberoemde moeder Theresa, om een kinderhuis te beginnen. Olga Clarck die in Nederland woonachtig was, raakte bewogen toen zij naar een documentaire keek over het leven van moeder Theresa, die haar leven inzette voor de minst bedeelden in India. Zij keerde terug naar Suriname om er ook te werken voor verwaarloosde en achtergestelde kinderen.

Ze wilde deze kinderen een thuis bieden waarbij hen Bijbelse waarden en normen werd bijgebracht. Clarck was 55 jaar oud toen zij het kinderhuis oprichtte. De toen eenjarige Gilliano Eli is het eerste kind dat zij opving. Eli is sinds oktober 2008 de huidige directeur van het kinderhuis. Olga Clarck heeft dit liefdewerk tot haar 72ste gedaan. Na haar overlijden in 1991 nam Dennis Filemon het roer over. Samen met zijn vrouw, Francis Achong heeft hij tot zijn plotselinge heengaan in 2008 het kinderhuis geleid. Eli heeft met zijn vrouw Rachel Maharajee, nu de dagelijkse leiding van het kinderhuis.

De stichting Open Poort wil de belangen van verwaarloosde kinderen behartigen op een pedagogisch verantwoorde manier, door hen op te voeden in een Christelijk milieu. Tot de doelgroep behoren kinderen van 4 tot en met 17 jaar. Momenteel zijn er 35 kinderen ondergebracht in het kinderhuis. Er wonen vier volwassenen permanent in, terwijl er overdag nog extra hulp is van twee medewerkers, licht Eli in een schrijven toe.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May