Stroomuitval aanleiding tot gesprek over groene economie
28 Aug 2013, 20:30
foto


De Consumentenbond Suriname wil met de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Jim Hok, praten over een scala aan onderwerpen die te maken hebben met een groene economie, klimaatverandering, maximale energie efficiëntie en zuinig omgaan met stroom. De bond wil brainstormen over manieren waarop de consumenten over deze onderwerpen geïnformeerd zouden kunnen worden.

Rudi Balker, voorzitter van de consumentenbond, vraagt in een brief om een spoedig onderhoud met de bewindsman. Aanleiding tot het schrijven zijn de klachten over de vele stroomonderbrekingen die ook steeds langer duren. De plotselinge stroomonderbrekingen veroorzaken onder meer verborgen problemen en schade aan elektrische apparatuur in huishoudens, staat in de brief.

De brief verwijst naar de Consumentenwet in verband met het aanpakken van de problemen en schade aan apparaten bij stroomuitval. “Hoewel wij op de hoogte zijn van de lange termijn plannen van de regering tot 2033, achten wij het nodig om een gesprek met u aan te gaan, omdat wij als Consumentenbond Suriname, serieus willen meewerken aan helpen betrekken van de Surinaamse consument bij de realisatie van de plannen”, schrijft Balker.




Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May