Bond RBC heeft nog geen antwoord van directie
28 Aug 2013, 00:30
foto


De bond bij Royal Bank of Canada (RBC) heeft nog geen antwoord gekregen van de directie. De deuren van de banken zullen woensdagochtend gesloten blijven. "Ook wij willen het probleem zo snel mogelijk opgelost hebben, maar de directie moet over de brug komen. Er wordt nog overleg gevoerd tussen de leidinggevenden in Toronto en Trinidad & Tobago", zegt bondsvoorzitter Willy Rodriguez aan Starnieuws.

Tot dinsdagavond had de bond nog geen resultaat. "Wij hopen in de ochtend concrete antwoorden te krijgen. In elk geval zal er in de ochtend een algemene ledenvergadering worden gehouden", zegt Rodriguez. Zij begrijpt dat mensen gedupeerd worden door de actie, maar zegt weinig keus te hebben.

De bond is maandenlang in onderhandeling met de directie en over diverse zaken, zoals de pensioenen, moet er nog overeenstemming worden bereikt. Werknemers krijgen gemiddeld SRD 750 aan pensioen. Dit is veel te weinig. De bond vindt dat de directie te lang over de andere punten van de collectieve arbeidsovereenkomst doet. De 8% salarisverhoging alleen is niet waar het om gaat. Door het werk neer te leggen gisteren, voert de bond de druk op. Vanmorgen blijven de deuren gesloten. "We hopen dat er gauw een oplossing komt, zodat wij het werk kunnen hervatten", zegt de bondsvoorzitter.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May