Regering wil SLM inzetten voor gestrande DAE-passagiers
27 Aug 2013, 16:30
foto


De regering bekijkt mogelijkheden om de gestrande passagiers van vliegmaatschappij Dutch Antilles Express (DAE) te vervoeren naar hun plaats van bestemming. Het gaat om personen in Suriname én op Curaçao. Vicepresident Robert Ameerali zegt dat mogelijk de Boeing van de SLM ingezet zal worden. De bewindsman benadrukt dat dit niet betekent dat DAE van haar verantwoordelijkheden wordt ontslagen. De gemaakte kosten zullen op de vliegmaatschappij verhaald worden.

In De Nationale Assemblee is vandaag speciale aandacht besteed aan de situatie rond DAE. Verschillende leden hebben aangegeven dat het om een ondraaglijke kwestie gaat voor vooral de Surinaamse passagiers die gestrand zijn. Er moeten ook mensen vanuit Curaçao terugkomen naar Suriname. “Er is grote onrust en ergernis bij de passagiers”, zegt Ruth Wijdenbosch van de Nieuw Front fractie.

Voorkomen
Ricardo Panka (fractieleider Mega Combinatie) vindt dat het niet de regering is die het probleem moet oplossen. “Het gaat om een privébedrijf dat mee wil doen op de routes en eigen verantwoordelijkheden heeft”, stelt hij. Volgens Panka moeten vanuit de overheid wel strikte eisen worden gesteld aan de voorwaarden om op de routes te kunnen opereren.

Guno Castelen (Nieuw Front/SPA), ondersteund door Wijdenbosch, zegt dat de regering en het parlement nu wel moeten nagaan hoe in de toekomst te voorkomen dat zulke problemen zich voordoen in de luchtvaartsector. Melvin Bouva (Mega Combinatie/NDP) zegt dat hoewel het gaat om een privémaatschappij, het toch beter is dat de regering ervoor zorgt dat vooral gestrande Surinaamse passagiers de mogelijkheid hebben vervoerd te worden naar hun plaats van bestemming, waar ook ter wereld. Ameerali beloofde samen met de SLM de zaak verder uit te werken en de gestrande passagiers te hulp te schieten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May