SLM wil garantie constante valuta aankoop bij CBvS
27 Aug 2013, 20:00
foto


De directie van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is bereid haar tarieven in SRD aan te bieden, mits zij een garantie krijgt dat zij elk moment wanneer dat nodig is, vreemde valuta kan aanschaffen bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Deze mededeling deed vicepresident Robert Ameerali vandaag in de openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA).

De vicepresident reageerde hiermee op de kritiek van parlementariër Melvin Bouva (Mega Combinatie/NDP) dat de regering in het parlement heeft beloofd dat ook de SLM geen vreemde valuta zou vragen aan de passagiers, maar dit gebeurt nog steeds niet. “Ik ben er zelf slachtoffer van geworden en werd vriendelijk bedankt met mijn SRD's in handen”, zegt Bouva. Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front /NPS) zegt dat de SLM de enige Surinaamse maatschappij is die met een beschikking van de regering, vreemde valuta mag vragen aan haar klanten.

Gedollariseerd
Wijdenbosch wijst er op dat het ook voor de SLM moeilijk is om aan vreemde valuta te komen. Momenteel wordt volgens haar geen vreemde valuta verkocht door de commerciële banken. Het lid pleit ervoor dat vanuit de regering naar mogelijkheden wordt gezocht om enerzijds de SLM tegemoet te komen en anderzijds de passagiers in de gelegenheid te stellen in SRD te betalen.

Ameerali zegt deze kwestie besproken te hebben met de directie van de SLM. Die zou zich bereid hebben verklaard af te stappen van het vragen van vreemde valuta, maar dan wel met de garantie altijd voor valuta terecht kunnen bij de CBvS. Die afspraak zou volgens de vicepresident al zijn gemaakt. “Maar ze heeft die garantie nog steeds niet”, zegt de bewindsman. Hij merkt op dat de operatie van de SLM volledig is gedollariseerd, vandaar ook de speciale beschikking van de regering. Ameerali heeft verder niet gezegd of hij wederom bij de CBvS zal aandringen op de garantiestelling.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May