Parmessar: Vuil wordt per 1 oktober 's avonds opgehaald
27 Aug 2013, 00:00
foto


Per 1 oktober wordt vuil niet meer overdag maar in de avonduren opgehaald. Deze mededeling deed minister Rabin Parmessar van Openbare Werken maandag tijdens de start van de 'Nationale Schoonmaakactie', waaraan scholieren meedoen. Parmessar zei dat deze beslissing veel voordelen met zich mee zal brengen.

"Het is een grote transformatie, waarvoor ik uw aller medewerking nodig heb. Wij zullen in de komende tijden veel voorlichting geven aan de gemeenschap, zodat men weet wat de plichten van de burger zijn ten aanzien van het schoonhouden van het milieu. En als men nadat men goed is voorgelicht en ingelicht, zijn plichten toch niet nakomt, dan zullen wij helaas wel moeten optreden. De wet is daar", zei Parmessar.

De minister merkte op dat niet alleen de overheid op de burgers gaat letten, maar ook de samenleving mag controle uitoefenen. "U mag – nee – u moet ook op ons letten. Wij zullen er als overheid voor zorgen dat wij onze verantwoordelijkheid voor wat betreft het milieu nakomen. Als u niet tevreden bent over de dienstverlening van het ministerie op dit gebied, misschien wordt uw huisvuil niet altijd op tijd opgehaald, dan wil ik dat ook heel graag weten, zodat wij daar verbetering in kunnen aanbrengen", deelde Parmessar mee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May