Spannende strijd Assuria Jeugdschaakkampioenschappen
26 Aug 2013, 03:00
foto
Spelmoment tussen Calvin Tjong Tjin Joe (links) en Tesora Ooft. Op de achtergrond: Geryen vs Rosangela dos Ramos. (Foto: Surinaamse Schaakbond)


Na vijf rondes delen Calvin Tjong Tjin Joe en Pierre Chang 4.5 punten in de koppositie van de Assuria Nationale Jeugdkampioenschappen 2013. Tjong Tjin Joe bond in de vijfde ronde Tesora Ooft aan zijn zegekar, terwijl Pierre Elysia Chou versloeg. Met een half punt minder wordt het duo (Calvin en Pierre) op de voet gevolgd door broer en zus Geryen en Rosangela dos Ramos, Rohan Pahladsing en Carlos dos Ramos Jr.

Calvin zal het maandagavond in de zesde ronde moeten opnemen tegen Pierre. Geryen heeft Rohan als tegenstander en Rosangela krijgt Carlos Jr. tegenover haar. Theoretisch maken tien spelers (uit het deelnemersaantal van veertig) nog kans op het kampioenschap, meldt de Surinaamse Schaakbond.

Dinsdag wordt de laatste ronde afgewerkt. Simultaan zal er een Blitz Chess Tournament worden afgewerkt. De Surinaamse Schaakbond roept eenieder op die niet heeft kunnen participeren aan de Assuria Jeugdschaakkampioenschappen om mee te doen met het Blitz Chess Tournament dat om 15.30 uur van start zal gaan in het Olympic Center (SOC-gebouw). De sluitingsceremonie begint om 19.30 uur. Hierna volgt de diploma- en prijsuitreiking.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May