Minister Pinas: Casas monitort DAE extra
25 Aug 2013, 02:00
foto
Minister Falisie Pinas van TCT.


Passagiers zijn bezorgd over de positie van Dutch Antilles Express (DAE). De vlucht van deze maatschappij die om middernacht zou landen op de Johan Adolf Pengel luchthaven is gecanceld. Passagiers die in de ochtend zouden vertrekken, kunnen niet weg. Minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) zegt dat de burgerluchtvaartwaakhond Casas, DAE extra monitort. De maatschappij heeft veel schulden, waardoor goed opgelet wordt dat de veiligheid niet in het geding komt.

De bewindsman wijst er op dat er tot nu toe geen klachten zijn over de veiligheid. DAE moet zich houden aan het luchtvaartverdrag en de vergunningvoorwaarden. Er zijn veel klachten over de vele vertragingen. Intussen probeert DAE naarstig een oplossing te vinden voor de problemen op Curaçao. Diverse vluchten zijn in het weekend gecanceld. Veel passagiers zijn hierdoor gestrand.

De Curaçao Airport Partners verleent geen diensten meer aan deze luchtvaartmaatschappij. Dit besluit is genomen, omdat de schulden van DAE enorm zijn opgelopen. Minister Pinas zegt dat Casas contact heeft opgenomen met de maatschappij die op Curaçao haar basis heeft. Volgens DAE gaat het om oude schulden. Een deel zou intussen zijn betaald. De maatschappij verwacht dat de problemen in het weekend opgelost zullen zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May