Nog geen akkoord JusPol en penitentiaire ambtenaren
25 Aug 2013, 00:00
foto


De leiding van het ministerie van Justitie en Politie en de bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) hebben zaterdag nog geen overeenstemming bereikt. Er zijn twee intensieve bijeenkomsten geweest met rechter Alida Johanns. Na de eerste bijeenkomst met de rechter zaterdagochtend, heeft de algemene ledenvergadering gesteld garanties te willen voordat het werk hervat wordt.

's Middags was er opnieuw een twee en een half uur durend onderhoud tussen partijen ten overstaan van de magistraat. Gustaaf Gallant, voorzitter van de BPAS, zegt aan Starnieuws dat er een proces verbaal is gemaakt, waarin de rechter de afspraken die zijn gemaakt, heeft vastgelegd. "Wij zijn slechts de uitvoerders van de beslissing van de algemene ledenvergadering. Het bestuur zal de leden zo goed mogelijk uitleggen wat er besproken is", zegt Gallant.

De rechter heeft er alles aan gedaan om partijen bij elkaar te brengen. Maar hiervoor zijn concrete stappen nodig. Gallant zegt dat eerder ook het werk is hervat nadat de rechter er op had aangedrongen. Daarna had vicepresident Robert Ameerali tijdens een actie gevraagd om aan het werk te gaan. "Nu willen de leden pas weer aan de slag als er concrete zaken overeengekomen worden. Wij zijn te vaak gepakt met beloften die niet worden nagekomen", stelt Gallant. De actie van de BPAS is sinds 1 augustus gaande.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May