Veel belangstelling voor gezondheidsactiviteit Nickerie
24 Aug 2013, 21:50
foto
Medewerkers van ziekenhuis en NNC bezig met onderzoek tijdens de open dag in Nickerie.


Het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) heeft zaterdag samen met het Nationaal Nierdialyse Centrum (NNC) een succesvolle open dag gehouden. Op de centrale markt van Nickerie is aan het publiek informatie verstrekt over suikerziekte, overgewicht en hoge bloeddruk. Deze activiteit is onderdeel van het Carifesta-programma.

Er hebben zich 325 personen aangemeld om geprikt te worden en hun body mass index (bmi) te berekenen. Een vrouw, die een abnormaal hoge suikerspiegel had, is gelijk naar de spoedeisende hulp vervoerd. De medisch pedicure, Winifred Giershoven, heeft ook ter plekke enkele mensen behandeld.
De bedrijfsleider van het NNC, Glenn Uiterloo, vindt het heel belangrijk dat er aan preventie wordt gedaan, omdat het behandelen van mensen die lijden aan nierfalen een kostbare zaak is.

Directeur Antoine Elias van het LMSZN zegt dat de behoefte aan zo een activiteit groot is. Enkele maanden had het ziekenhuis samen met NNC een gezondheidsbeurs gehouden. Elias beloofde toen dat binnen zes maanden weer zo een activiteit gehouden zou worden. De directeur van het ziekenhuis vindt dat het heel goed werkt om samen met NNC preventief op te treden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May