Veel ministeries 'skeer' en wachten op groen licht DNA
24 Aug 2013, 14:00
foto


De Nationale Assemblee (DNA) komt dinsdag eerst in huishoudelijke vergadering bijeen en daarna in het openbaar. In de besloten vergadering zal onder andere aan de orde komen het vooronderzoek van de dertien suppletoire begrotingen die zijn ingediend. Sommige ministeries hebben het extra geld hard nodig om salarissen in september uit te kunnen betalen. Enkele departementen zijn echt 'skeer'. De openbare vergadering is een vervolg van de behandeling van de wet 'opvangtehuizen.


Veel assembleeleden zijn uitlandig. Enkelen vertrekken vóór dinsdag. De vergadering is uitgeschreven door waarnemend voorzitter Ruth Wijdenbosch. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons woont aan het hoofd van een delegatie van 22-24 augustus de algemene vergadering van 'ParlAmericas' bij in San José, Costa Rica. Zij is vóór dinsdag terug.

Verschillende bijeenkomsten met ministeries zijn deze week niet doorgegaan omdat veel assembleeleden afwezig waren. Starnieuws verneemt van de voorzitter van de vaste assembleecommissie voor Financiën, Amzad Abdoel (Mega Combinatie/NDP), dat de uitgestelde vergadering met minister Adelien Wijnerman maandag wordt gehouden. Het ligt in de bedoeling om vóór het reces ingaat voor het parlement, de suppletoire begrotingen te behandelen. Eind september zal president Desi Bouterse de begroting van volgend jaar aanbieden aan het parlement. Veel assembleeleden hebben er een hard hoofd in of er quorum zal zijn voor het houden van vergaderingen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May