Koffiekamp moet weer voorbeelddorp worden
24 Aug 2013, 12:00
foto


De gemeenschap van Koffiekamp in Eendracht, Paramaribo, Nw. Koffiekamp en in het buitenland, wil dat Koffiekamp weer een voorbeelddorp wordt. In dit kader zal er vóór eind december een krutu belegd worden waarbij het 'Koffiekamp Kollektief' en de dorpsleiding richtlijnen zullen vaststellen over de manier hoe vreemdelingen zich dienen te bewegen in het dorp. De cultuur van Koffiekamp, welke een was van vredelievendheid, rust, studeren, muziek maken, etc zal absoluut in ere hersteld worden.

Uiteraard zijn wij realistisch genoeg om te beseffen dat het pure nostalgie zou zijn als wij dezelfde cultuuruitingen van toen terug zouden willen in Koffiekamp. Wij zullen als Koffiekampers alles doen om te voorkomen dat vreemdelingen verder een loopje nemen met onze normen en waardestelsel. Het is een schokkende daad welke zich voltrokken heeft in Koffiekamp in de ochtend van donderdag 22 augustus, waarbij het leven van een persoon te betreuren is geweest. Deze vorm van hard crime is vreemd aan het gedrag en de gewoonte van Koffiekampers. Wij wachten het onderzoek van de politionele autoriteiten af om precies te achterhalen wie achter deze gruweldaad zit. In elk geval zullen wij van Koffiekamp onze volle medewerking geven aan dit onderzoek.

De voorzichtige conclusie die het 'Koffiekamp Kollektief' trekt uit de informatie binnen de Koffiekamp gemeenschap, is dat Koffiekampers niet betrokken zijn bij deze gruweldaad. Wij houden binnen de gemeenschap rekening mee dat deze gruweldaad ook onderdeel kan zijn van een opgezet scenario door onderwereld figuren om onder andere de belangen groep Makamboa in een kwaad daglicht te stellen. Wij zullen als 'Koffiekamp Kollektief' en de dorpsleiding in alle rust alles doen om Koffiekamp te zuiveren van de invloed van discutabele figuren.
Wij willen tenslotte benadrukken dat wij van het 'Koffiekamp Kollektief' ten zeerste betreuren dat een persoon op zeer wrede wijze het leven gelaten heeft in ons dorp. Wij zullen nimmer dulden dat welke moordenaar dan ook zich vrijelijk beweegt in ons dorp.

Het 'Koffiekamp Kollektief' Suriname
Bert Eersteling
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May