Asabina: Nog veel onduidelijkheden over onderwijs
23 Aug 2013, 02:00
foto
Assembleelid Ronny Asabina (lid vaste commissie Onderwijs en Volksontwikkeling)


De vaste commissie van De Nationale Assemblee heeft donderdag met het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling gesproken over de aanvullende begroting, de schoolresultaten, naschoolse opvang en andere actuele zaken. Ronny Asabina (fractieleider BEP) zegt aan Starnieuws dat niet alles duidelijk is. Niet kon worden aangegeven door minister Ashwin Adhin of de scholen vóór 1 oktober afgebouwd zullen worden.

De aanvullende begroting is vastgesteld op SRD 87,5 miljoen. Hiervan is 74,2 miljoen voor het beleidsprogramma en 13,2 miljoen voor apparaatskosten. Onderwijs had meer gevraagd, maar haast alle ministeries hebben minder gekregen van Financiën. Op de suppletoire begroting van Openbare Werken is ook niet opgenomen dat er extra bedragen komen voor afbouw van scholen, dienstwoningen en internaten in het binnenland. Deze aanvullende begrotingen moeten nog worden behandeld door het parlement.

Er zijn volgens Asabina ook onduidelijkheden over de naschoolse opvang. Eerder is aangekondigd door de regering dat per 1 oktober alle scholen zouden worden meegenomen in de naschoolse opvang. Er worden nog steeds administratieve zaken in orde gemaakt en de meeste leerkrachten worden in september uitbetaald. Over de slechte onderwijsresultaten heeft de minister aangegeven dat hij invulling heeft gegeven aan de bemensing van de afdeling Planning en Onderzoek. De informatie wordt verzameld en geanalyseerd. Dan pas komt er een uitspraak over de resultaten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May