Bestrijding armoede hoogste prioriteit NPS Paramaribo
23 Aug 2013, 04:00
foto


De afdeling Paramaribo van de Nationale Partij Suriname (NPS) heeft als hoogste prioriteit de strijd tegen armoede. Voorzitter John van Coblijn zegt dat al langer dan een jaar intensief wordt gewerkt om de noden van sociaal-zwakkeren te lenigen.

Afdeling Paramaribo zegt dat toen de bewoners van onder andere de Goede Verwachting en Texas (omgeving van Charlesburg) in grote nood verkeerden, de reikende hand aan hen is geboden. Er is geluisterd naar hun problemen, maar hen is ook duidelijk gemaakt dat zij zich geen terrein van anderen mogen toe-eigenen.

Van Coblijn wijst er op dat de meeste bewoners van deze gebieden slachtoffers zijn van de binnenlandse oorlog. De afdeling Paramaribo stelt dat nutsvoorzieningen tot de basisrechten van de mens behoren en dat dit ook geldt voor Texas. De afdeling Paramaribo zegt zich intensief ingezet te hebben om deze basisrechten zoals elektriciteit en goed drinkwater tot de huizen te laten leveren.

De afdeling Paramaribo heeft van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) vernomen dat de bewoners van Texas op het elektriciteitsnet zullen worden aangesloten. "Wij gaan ervan uit dat ook de bewoners van Goede Verwachting binnenkort elektra zullen krijgen."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May