Dc Pinas: Brandweer in Brokopondo is noodzakelijk
23 Aug 2013, 00:00
foto
Districtscommissaris Yvonne Pinas in overleg met politieambtenaren te Nieuw Koffiekamp. (Foto: Burger Informatie Centrum Brokopondo)


Districtscommissaris van Brokopondo, Yvonne Pinas, vindt dat het de hoogste tijd wordt voor een brandweer kazerne in het district. "Ik heb hier vaak om gevraagd en hoop dat de noodzaak nu wordt ingezien. Bij een brand gaan woningen verloren, omdat er geen brandweer in het district is gestationeerd.

De dc merkt op dat de gevolgen niet te overzien zouden zijn als Rosebel Gold Mines/Iamgold niet te hulp was geschoten in Nieuw Koffiekamp. Criminelen hebben een winkelpand naast een service station in brand gestoken donderdagnacht. Zij waren niet tevreden met de buit na een roofoverval. Hierbij is een winkelier levend verbrand. Een ander slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht.

"Wij hebben echt dringend een brandweer nodig, want er moet snel opgetreden worden bij een brand", benadrukt de dc. In maart dit jaar is een woning te Nyun Lombé in Brokopondo afgebrand. Bewoners hebben tevergeefs geprobeerd om met emmers een woningbrand te blussen. Dit was onbegonnen werk. Assembleelid Ronny Asabina (fractieleider BEP) wees toen ook op de noodzaak van een brandweer in het district. "Nu met het drama op Nieuw Koffiekamp hoop ik dat er echt werk wordt gemaakt om een brandweerkazerne te bouwen in het district", spreekt Pinas de hoop uit.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May