Ondernemers klagen over uitblijven betaling overheid
22 Aug 2013, 07:00
foto
De bouw van het hoofdbureau van politie ligt ook al een tijdje stil. (Foto: Raoul Lith)


Ondernemers klagen dat ze maandenlang niet uitbetaald worden door de overheid voor werk dat is verricht. "Kijk om je heen dan zal je zien dat er nauwelijks werk wordt verzet. Bijna alle werk is stilgelegd. De aannemers kunnen niet doorgaan met financieren. Gevreesd wordt dat personeel niet meer uitbetaald kan worden", zegt een ondernemer aan Starnieuws. Uit vrees voor rancune willen geen van de ondernemers genoemd worden.

Een kijkje bij diverse werken van de overheid geeft een verlaten indruk. Al een hele tijd is de bouw van grote projecten stilgezet. "Wij hebben verschillende keren onze grieven kenbaar gemaakt aan de overheid, maar er gebeurt niks. Steeds wordt er beloofd dat het in orde komt, maar er gebeurt niks", zegt een aannemer.

Bij de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven zijn er ook klachten gedeponeerd. "Inderdaad durven velen niet in de publiciteit te treden hierover", beaamt voorzitter Ferdinand Welzijn de klachten. "Wij zullen nagaan hoe ernstig de situatie is en een inventarisatie houden", zegt Welzijn. Ondernemers hopen dat de zaak weer op rails komt "want wij hebben ook verplichtingen en moeten die nakomen".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May