Bond personeel Nationaal Leger wil erkenning van Benschop
22 Aug 2013, 02:00
foto
Wnd bevelhebber Ronni Benschop (archieffoto)


Het bestuur van de bond burgerpersoneel vindt het niet in de haak dat waarnemend bevelhebber Ronni Benschop met het personeel heeft gesproken zonder enig overleg. "Je kan de bond niet negeren en zaken met het personeel bespreken. Wij vertegenwoordigen het personeel. Wij gaan deze kwestie aan de kaak stellen", zeggen bondsvoorzitter Marlon Hoogdorp en secretaris Eugene Daniels aan Starnieuws.

Benschop heeft het personeel woensdag in de kazerne kort toegesproken over zaken die aangepakt zullen worden. Minister Lamuré Latour van Defensie om een reactie gevraagd over de boosheid van het bondsbestuur, zegt aan Starnieuws dat de waarnemend bevelhebber het personeel, net zoals dat bij de militairen het geval was, heeft toegesproken. Benschop heeft hem meegedeeld dat het personeel de nieuwe weg is aangegeven, waarbij "alle achterstallige rechtspositionele aangelegenheden aangepakt zullen worden". Het personeel is blij dat de leiding van het Nationaal Leger deze zaken gaat aanpakken, is aan de minister gerapporteerd.

Bestuur wil duidelijkheid
Het bestuur van de bond vindt het onfatsoenlijk dat Benschop niet heeft afgestemd over deze kwestie. "Wij zijn er om de belangen van het personeel te behartigen. Wij dienen erkend te worden", zegt Hoogdorp. De bond is aangesloten bij de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO). Hoogdorp is ook hoofdbestuurslid van de vakcentrale.

Latour zegt dat de waarnemend bevelhebber niet de intentie heeft gehad om de bond voor het hoofd te stoten. "Hij heeft alleen met zijn personeel gesproken. Het ging niet om zaken die met de vakbond te maken hebben. Maar deze kwestie zullen wij bespreken met het bondsbestuur", zegt de bewindsman. De bestuursleden zijn van plan vroeg 's morgens aan de bel te trekken bij de minister.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May