Assembleeleden geïrriteerd over niet doorgaan vergaderingen
22 Aug 2013, 00:00
foto


Assembleeleden vinden het frustrerend dat commissievergaderingen vaak niet doorgaan, omdat er onvoldoende leden aanwezig zijn. Woensdag zijn de vergaderingen met de ministers van Regionale Ontwikkeling en Sociale Zaken & Volkshuisvesting niet doorgegaan. Er moet met de leiding van de departementen overleg gepleegd worden over de suppletoire begrotingen die zijn ingediend.

"Ik heb mij voor niks vrijgemaakt voor de twee vergaderingen", klaagt assembleelid Ronny Asabina (fractieleider BEP) tegenover Starnieuws. Alleen commissievoorzitter Marinus Bee (A Combinatie/ABOP) van Regionale Ontwikkeling, Patrick Kensenhuis (Nieuw Front/NPS) en Carl Breeveld (DOE) waren er. Ook Sociale Zaken is niet doorgegaan. André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP) heeft afgezegd omdat hij uitstedig is. Misiekaba zegt dat hij buiten de stad was. Hij kreeg de uitnodiging per mail maandag en heeft gelijk erop gereageerd. De vergadering van Financien vandaag gaat ook niet door, omdat de commissievoorzitter uitstedig zal zijn. Ook enkele andere leden hebben afgezegd. Parlementariër Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) had er op gerekend om minister Adelien Wijnerman enkele indringende vragen te stellen.

Frustrerend
Bee zegt aan Starnieuws dat de leden die klagen gelijk hebben. "Op bepaalde coalitieleden kan je gewoon niet rekenen. Zij sturen niet eens een bericht dat ze verhinderd zijn. Het is zeer frustrerend om zo te werken", stelt Bee. Hij heeft deze situatie vaak onder de aandacht gebracht van fractieleider Ricardo Panka van de Mega Combinatie. "Ik ga hier wederom de aandacht voor vragen, zodat bepaalde leden vervangen kunnen worden, want zo schiet je echt niet op", merkt Bee op.

Asabina hoopt dat de vergadering die voor donderdag gepland is met minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling door zal gaan. Het is de bedoeling dat ook de slechte onderwijsresultaten besproken zullen worden. Volgens Asabina worden commissievergaderingen niet altijd goed gepland, waardoor ze elkaar doorkruisen. "Dan moet je bepalen welke je gaat volgen. Hoewel de coalitie 34 leden telt, blijkt dat het meer regel dan uitzondering is dat commissievergaderingen niet doorgaan", constateert Asabina.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May