Onderhoud commissie Financiën en Wijnerman uitgesteld
21 Aug 2013, 17:00
foto


De vaste commissie van Financiën zou donderdag een onderhoud hebben met minister Adelien Wijnerman over de suppletoire begrotingen die zijn ingediend. Deze vergadering gaat niet door, omdat de voorzitter van de vaste commissie, Amzad Abdoel (Mega Combinatie/NDP) uitstedig zal zijn.

Abdoel zegt aan Starnieuws dat meerdere commissieleden hebben aangegeven dat zij niet in de stad zijn. Op grond hiervan is besloten om de vergadering met de minister tot nader order uit te stellen. Het assembleelid merkt op dat het geen urgente bijeenkomst is, omdat er nog geen datum is geprikt voor behandeling van de suppletoire begroting. Abdoel wijst er op dat het niet om een vergadering ging waar de algemene financiële situatie zou worden besproken.

De regering heeft aan de volksvertegenwoordiging toestemming gevraagd voor extra uitgaven. Het gaat voornamelijk om salarissen en pensioenen van ambtenaren. In december heeft de raad van ministers besloten om de salarissen op te trekken. De bedragen die hiermee gepaard gaan, zijn niet opgenomen in de goedgekeurde begroting voor 2013. Het gaat om totaal SRD 300 miljoen voor diverse uitgaven. Verwacht wordt dat deze suppletoire begrotingen in oktober, na de recesperiode zullen worden behandeld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May