Saramacca organiseert Haïtian Night met Carifesta
21 Aug 2013, 01:00
foto


De Carifesta commissie van Saramacca heeft een extra activiteit ingelast. Vrijdag wordt Carifesta Haïtian Night gehouden. Dit, op verzoek van president Michel Martelly van Haïti. Hij komt aan het hoofd van een regeringsdelegatie naar Suriname om de slotdagen van Carifesta mee te maken.

De keuze is op Groningen gevallen, omdat er in Saramacca veel Haïtianen wonen en Martelly goede herinneringen heeft aan zijn bezoek aan dit district in maart van dit jaar. Verschillende muziek- en dansgroepen uit Haïti, zoals Ballet Bacoulou met meer dan veertig muzikanten en dansers, en de muziekband Tabou Combo zullen vanaf 20.00 uur optreden. Het is te verwachten dat ook Martelly de microfoon zal grijpen om zijn muziek ten gehore te brengen, zegt het Burger Informatie Centrum Saramacca.

Behalve de Haïtiaanse gemeenschap hier, hoopt de organisatie dat ook Surinamers massaal naar Groningen komen om het feest mee te vieren. De Carifesta-activiteiten van Saramacca zijn voor zaterdag gepland. Hierbij staat de productie centraal.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May