Penitentiaire ambtenaren al drie weken in actie
21 Aug 2013, 02:00
foto


De Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) blijft in actie. Ruim drie weken geleden is het werk neergelegd. De rechtszaak die de Staat aanhangig heeft gemaakt tegen de bond, wordt vrijdag verder behandeld. "De ledenvergadering heeft besloten om in actie te blijven", zegt bestuurslid Aniel Ramharakh aan Starnieuws.

De BPAS heeft de vorige week de aandacht van president Desi Bouterse en De Nationale Assemblee gevraagd voor zijn situatie. Deze kwestie heeft ook de aandacht gekregen van assembleeleden die vragen hierover hebben gesteld. De penitentiaire ambtenaren willen herstructurering van het korps, inspraak in het mutatiebeleid en uitbetaling van overuren.

De leiding van het ministerie van Justitie en Politie vindt dat er geen reden is om het werk neer te leggen. Daarom is besloten om naar de rechter te gaan. De bond voert hiertegen in dat gemaakte afspraken niet nageleefd worden door het ministerie. De leden vinden dat zij geen keus hebben omdat er maar geen oplossing komt in deze zaak, die sinds 2000 speelt. "Wij wachten af wat er vrijdag uit de rechtszaak komt. De algemene ledenvergadering komt maandag weer bijeen", zegt Ramharakh.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May