Water voor Alfonsdorp na tragische dood Agnes Galgren
20 Aug 2013, 20:15
foto


De tragische dood van de 82-jarige Agnes Galgren-Karwafodi van Alfonsdorp heeft ervoor gezorgd dat de watervoorziening wordt aangepakt. Haar woning brandde op 27 juli af, waarbij zij het leven heeft gelaten. "Na wan nowtu mek a kon so. Wan ogri e tya wan bun". Dit zei Kenneth Slooten, directeur van het Bureau Volkscontacten van het kabinet van de president, bij het startsein van het waterleidingnet.

Marlon Oosterling, hoofd Dienst Watervoorziening (DWZ), SWM-directielid Mickey Pocorni en Ruben Ravenberg, coördinator SWM van regio Oost plaatsten de eerste pijp van de distributieleiding in de grond. Het officiële gedeelte werd bijgewoond door bewoners van Alfonsdorp en vertegenwoordigers uit de omliggende dorpen en de bestuursdienst van Marowijne.

Versnelde uitvoering

Slooten gaf aan dat president Desi Bouterse de bewoners van Alfonsdorp een hart onder de riem steekt. Hij deelde mee dat de president getroffen is door het bericht over het tragisch overlijden van moeder Agnes Galgren, vandaar dat het proces in een stroomversnelling is gekomen. Er worden ook enkele waterputten aangelegd voor de brandweer. Het dorp zal ook elektriciteit krijgen.
De dorpelingen zijn blij met deze ontwikkeling, hoewel ze nog in de rouw zijn. "Dat mijn dorp water krijgt, is voor mij een verrassing", zegt dorpsbewoner Ewald Karwafodi (73). Het is voor hem zwaar om te verwerken dat zijn oudere zus het leven heeft gelaten. "Ze heeft pech gehad en dat brengt verandering voor het dorp", zegt Karwafodi.

Cyriel Eersteling, die minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) vertegenwoordigde, merkte op dat de bewindsman met de realisatie van dit project zijn belofte aan de dorpen heeft waargemaakt. Oosterling zei dat er intensief is samengewerkt met SWM om dit project te realiseren. Hij voegde eraan toe dat Papatam hierna volgt. Samen met de SWM zal worden nagegaan om naar behoefte een waterwagen te stationeren in Albina, zodat dorpen die leidingwater ontberen van water kunnen worden voorzien.

Pocorni stelde dat de kwaliteit van het drinkwater in Albina is gegarandeerd. Hij heeft de uitbreiding van de plaatselijke SWM-centrale in het vooruitzicht gesteld.


Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May