Grove nonchalance in onderzoek moordzaak Molius
20 Aug 2013, 14:00
foto


Deskundigen van het Nederlands Forensisch Onderzoeksbureau (NFO) hebben grove nonchalance geconstateerd in het onderzoek naar de moord op Celius Molius. Zij vinden dat er ook onjuiste gegevens zijn aangeleverd door de Forensische Opsporing van het Korps Politie Suriname. De verdachten, twee politiemannen, hebben vanaf het begin enige betrokkenheid met deze zaak ontkend.

Deze moordzaak in maart vorig jaar heeft voor veel opschudding in de samenleving gezorgd. Het onderzoek zal door de Nederlandse deskundigen opnieuw worden verricht. De kosten moeten de verdachten betalen.

De raadslieden Benito Pick en Murwin Dubois hadden het verzoek gedaan om de Nederlandse deskundigen te horen. De rechter besliste toen dat zij zelf voor de kosten moesten opdraaien. Na het reces zullen de deskundigen worden gehoord. De raadslieden zullen contact maken met de NFO-deskundigen, zodat zij in november kunnen worden gehoord.

Twijfels
Het NFO betwijfelt of er geschoten is met het wapen van één van de politiemannen. Ook had een Surinaamse scheikundige eerder vastgesteld dat er niet recentelijk was geschoten met het wapen.
De twee politieagenten die verdacht worden van moord op Celius Molius waren met de helikopter van Nickerie naar Paramaribo vervoerd. Dit gebeurde onder toezicht van rechercheurs die belast waren met het onderzoek. Het A-Team heeft de arrestatie verricht op 30 maart 2012 in Nickerie.

Het onderzoek leidde naar het district Nickerie. De politie had de twee mannen zichtbaar gemaakt. Zij waren op camera’s vastgelegd en positief herkend. Het gaat om de brigadiers van politie, Nabibaks en Kalipsingh. Zij waren werkzaam op bureau Keizerstraat en recherche Nieuwe Haven. Zij waren niet met een dienstopdracht bezig. Molius werd dood aangetroffen langs de Nieuw Weergevondenweg. De handen van het slachtoffer waren geboeid en het lichaam vertoonde tekenen van misdrijf. Hij is door kogels om het leven gebracht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May