Ook jeugdigen komen aan hun trekken op Carifesta
20 Aug 2013, 03:00
foto
President Desi Bouterse en echtgenote Ingrid op de fiets naar Youth Village. (Beeld: René Gompers)


Veel kinderen gaan op de arm bij president Desi Bouterse. Jonge artiesten ontvangen persoonlijk de complimenten van de president. De managers hebben wat moeite om de rondleiding af te werken, omdat heel veel jeugdigen Bouterse van dichtbij willen zien, zijn hand willen schudden en als het kan, samen met hem op de foto gaan.

De president verrichtte maandag de opening van de Youth Village. Speciaal voor de jongeren is het Will Axwijk Sportcentrum (Sosis) heringericht tot de Youth Village. Hier zullen jongeren Carifesta XI op hun eigen manier kunnen beleven. Het staatshoofd heeft dj Chuckie (Sergio Clyde Narain) benoemd tot Commandeur in de Ere Orde van de Gele Ster. Dj Chuckie is van wereldformaat.

Veel te beleven
De president is met gevolg komen aanfietsen. Bij de poort van Youth Village werd hij door een groep vrouwen geleid naar de Food & Lounge area. Hier lesten de president en de First Lady hun dorst met kokosnoten uit Coronie. In deze 'area' zullen alle dagen van de Carifesta, traditionele Surinaamse gerechten te verkrijgen zijn. De andere 'areas' zijn de Big Stage, voor internationale optredens, Exposure stage voor lokale optredens, The Green Area waar bedrijven milieuvriendelijkheid promoten. Gediscussieerd kan worden in de Krutu area. In de Knowledge area zullen de kleinere kinderen aan hun trekken komen. Op de AMS area mogen ouders en verzorgers kinderen inschrijven voor gratis deelname aan de Youth Village. De rest van de avond werd ingevuld met Surinaamse dj's van wereldformaat.

Verschillende sprekers lieten zich uit over het meedoen van jongeren aan de Carifesta. "Als ouderen kunnen we jullie alleen leren wat wij nu weten", vulde Bouterse aan. "Cultuur is een manier om te leren van de nieuwe mogelijkheden die de innovatieve wereld te bieden heeft. Cultuur geeft aan wie je bent en wat je te bieden hebt", stelde Bouterse. "Ga en leer van elkaar, doe inspiratie op, jij bent de toekomst."

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May