Acht om zeven jaar celstraf voor beroving
20 Aug 2013, 08:00
foto


De veroordeelde Ewald P. mag voor acht jaren achter de tralies, terwijl zijn mede veroordeelde Eugene C. maandag een celstraf van zeven jaar opgelegd kreeg van rechter Maytrie Kuldupsingh. Ewald P. heeft zich ook schuldig gemaakt aan overtreding van de Vuurwapenwet. Hij werd hiervoor voor vier jaren afgestraft en kreeg nog eens vier jaar voor medeplichtigheid aan beroving. De beroving vond op 26 april 2012 plaats.

De veroordeelden drongen op die bewuste dag een woning binnen en Eugene C. maande de huisgenoten aan om plat te gaan liggen. Hij hield het vuurwapen, een jachtgeweer met een afgezaagde loop, in zijn hand. Eugene C. is positief herkend door de slachtoffers. Ewald P. en Eugene C. maakten geld, mobiele telefoons, autosleutel, pick-up en sieraden buit. Het voertuig werd later onbeheerd aangetroffen. Ewald P. had zijn voertuig ter beschikking gesteld dat diende als vluchtauto. Een burger noteerde het kentekennummer van de auto en speelde dit door aan de politie.

Kuldipsingh deelde mee dat er in de woning van Ewald P. een illegaal wapen werd aangetroffen. Daarnaast is er dertien keren telefonisch contact geweest tussen de twee veroordeelden. De twee veroordeelden zijn al eerder in aanraking gekomen met de justitie.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May