Politieman als getuige gehoord in beroving op goudveld
20 Aug 2013, 01:00
foto


Rechter Maytrie Kuldipsingh heeft een politieman gehoord in de zaak waarbij Raymundo P., Pereira P., Fabio D., Portela L. en Carvalho E. worden verdacht van diefstal middels geweld, gepleegd op 4 maart op een goudveld. De verdachten gingen met goud, een detector en mobiele telefoons ervandoor. Zes gemaskerde mannen met jachtgeweren vielen een goudconcessie binnen en namen de spullen met geweld mee.

De getuige verklaarde dat de verdachten door de politie van Houttuin werden aangehouden. Bij hen werden mobiele telefoons onderschept die door de benadeelden zijn herkend. Ook hadden enkele van de slachtoffers de verdachten bij de spiegelconfrontatie herkend. Zij hebben hen herkend aan bepaalde signalementen zoals postuur, puntige neus, lange oren en het mank lopen van een verdachte. De beroving vond rond half elf in de ochtend plaats en de verdachten werden in de avond aangehouden. De slachtoffers werden ruim drie uren lang onder schot gehouden.

De chauffeur die het voertuig bestuurde, verklaarde bij de politie dat hij eerst twee mannen op weg naar Atjoni oppikte, daarna iets verder weer twee en later de andere. Op de rechtszitting van 21 oktober zullen er nog twee getuigen in deze zaak gehoord worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May