Kamperveen geschokt over aanhouding Hupsel
19 Aug 2013, 12:00
foto
Roué Hupsel (Foto: ABC)


Henk Kamperveen, directeur van ABC, reageert geschokt over de aanhouding van zijn medewerker Roué Hupsel. "Ik had totaal geen vermoeden van dat hij zich met drugspraktijken bezighield", zegt de media-eigenaar aan Starnieuws. "Voor mij was het een donderslag bij heldere hemel", zegt Kamperveen.

Hupsel die deze maand zeventig wordt, is zaterdag op de luchthaven aangehouden met in zijn reisbagage 127 cocaïne bolletjes, met een gewicht van iets meer dan 900 gram. Hij heeft verklaard dat de cocaïne-bolletjes niet van hem zijn. Hij zou niet hebben geweten dat in de zak met gesneden peper ook cocaïne-bolletjes waren verstopt. Het zou gaan om een vriendendienst.

Kamperveen geeft toe dat Hupsel dit jaar vaker naar het buitenland is vertrokken. Hij gaf als reden aan dat hij bezig was met een nieuw boek en besprekingen moest voeren met de uitgever. De laatste keer ging hij naar Nederland om zijn zieke moeder te bezoeken. "Wij hebben wel rekening gehouden met hem, maar gaven hem aan dat het moeilijk is om steeds mensen te vinden om zijn werk over te nemen of de programmering aan te passen", zegt Kamperveen.

Hupsel is de tweede media-persoonlijkheid die is aangehouden in een drugszaak. Monique Breeveld die Panorama op ATV presenteerde, is in mei op Schiphol aangehouden met cocaïne. Zij moet twee jaar gevangenisstraf uitzitten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May