Brunswijk: Geen politiek van 'mensen die op mij lijken'
19 Aug 2013, 14:00
foto
Ronnie Brunswijk (rechts) installeert kernen in Nickerie.


"Het is nu geen tijd meer voor de politiek van mensen die op mij lijken", zegt Ronnie Brunswijk, voorzitter van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP). Hij heeft een gedurfde stap genomen om ook in Nickerie politieke campagne te voeren. Bij de kennismakingsbijeenkomst waren er meer dan driehonderd mensen in de zaal en op het terrein achter Hotel Ameerali in Nieuw Nickerie. De rode draad van de speeches was de doorbraak die ABOP wil brengen in het rijstdistrict.

Rulof Harry, voorzitter van ABOP Nickerie, is bijzonder blij met de komst van de partij in het district. Hij is ervan overtuigd dat de ABOP zich verder gaat verstevigen in het westen. De aanwezigheid van de partij in Nickerie wordt niet alleen gezien als een stap naar zetelwinst, maar geeft volgens assembleelid Marinus Bee aan dat de ABOP in staat is etnische barrières te doorbreken. "Geloof het of niet, maar de ABOP is een multi-etnische partij aan het worden die vooral perspectieven biedt aan de kansarmen", zei Bee zondag op de vergadering.

Ook achtergestelden
Partijtopper minister Alice Amafo merkte op dat voorzichtig een voet aan wal is gezet in Nickerie. Gelet op de opkomst, zei ze dat de partij al een stevig fundament heeft, waarop verder gebouwd zal worden. De ABOP zal volgens haar het vertrouwen van de Nickeriaan niet beschamen. Het beeld dat geschetst wordt dat Nickerie welvarend is, is volgens haar niet helemaal juist. Er zijn minder draagkrachtigen in het district en ook voor deze mensen zal de partij opkomen.

Brunswijk stelde dat de juiste houding is om te werken voor het land ongeacht geloof, ras of plaats van afkomst. Hij zei dat hij met de installatie van een tiental kernen in het district de eenwording demonstreert. Brunswijk zei dat hij de kracht en de ondersteuning van de Nickeriaan nodig heeft om zaken gedaan te krijgen. De politicus, die eerder op de dag tal van besprekingen heeft gehouden met groeperingen en individuen uit het district, wil afsteven naar ten minste een zetel. Hij heeft dan meer mogelijkheden om ook de achtergestelden en mensen die misleid zijn door de politiek, een dienst te bewijzen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May