Dertien aanvullende begrotingen ingediend voor salarissen
19 Aug 2013, 00:00
foto


Bij De Nationale Assemblee liggen er dertien suppletoire begrotingen die voor goedkeuring zijn aangeboden. In de memorie van toelichting stelt president Desi Bouterse dat het gaat om salarisverhogingen van ambtenaren. De raad van ministers heeft in december vorig jaar deze beslissing genomen. Starnieuws verneemt dat het gaat om een totaalbedrag van SRD 300 miljoen. De aangepaste begrotingen zullen terugwerken tot januari 2013.

Diverse ministers hadden publiekelijk aangekondigd dat ze meer geld nodig hadden. Zo had Rabin Parmessar, kort na zijn aantreden als minister van Openbare Werken, meegedeeld dat hij meer middelen nodig heeft om beleidsmaatregelen te realiseren. Hij kondigde aan een debat met het parlement aan te zullen gaan voor extra begrotingsmiddelen.

De suppletoire begrotingen die ingediend zijn, hebben te maken met ambtenarensalarissen. In de Raad van Ministers zijn de aanvullende begrotingen aan de orde geweest. Daar is aangegeven dat er geen ruimte is voor extra uitgaven. De publiekelijk aangekondigde aanvullende begrotingen voor andere zaken dan personeelsaangelegenheden zijn niet meer ingediend bij De Nationale Assemblee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May