Bouw administratieruimten ziekenhuis Nickerie begonnen
17 Aug 2013, 07:00
foto
Algemeen directeur Antoine Elias geeft het startsein voor de bouw van het administratiekantoor van het ziekenhuis.


De bouw van de administratieruimten van het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) is begonnen. Er zal een drie verdiepingen tellend gebouw opgezet worden. De huidige administratieruimte zal plaats maken voor een modern ingerichte kinderafdeling. Algemeen directeur Antoine Elias legde vrijdag de eerste steen en gaf hiermee het startsein voor de bouw.

De huidige kinderafdeling heeft twee kamers die vrij zullen komen. Daarin zal een moderne cardiologische polikliniek verrijzen. Elias geeft aan dat dit jaar nog drie grote projecten zullen worden uitgevoerd. In Wageningen komt een filiaal van het LMSZN. Het ziekenhuis zal gerenoveerd worden en er komen dienstwoningen voor de artsen. Het derde project is de bouw van het radiodiagnostisch centrum. Ook komt er een apotheek in de westelijke polders. Elias deelt mee dat het personeel van het LMSZN met de computer moet kunnen omgaan. Er zijn aan 47 personeelsleden die de basiscomputercursus met succes hebben afgerond, certificaten uitgereikt.

Instemming meerderheid
De ondervoorzitter van de districtsraad Nickerie, Roy Sedoc, complimenteert de directie en bestuur van het LMSZN met de veranderingen die er binnen zo een korte tijd zichtbaar en voelbaar zullen zijn. Het gros van de Nickerianen vindt het prima en keurt de plannen van de directie goed om het LMSZN tot een modern gezondheidscentrum te maken.

Parlementariër Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP), vindt dat goede wijn geen krans behoeft. Hij feliciteert de 47 personeelsleden die hun certificaten in ontvangst mochten nemen. Hij merkt op dat met de computer de wereld heel klein is geworden. Hij geeft aan dat zonder scholing er geen ontwikkelingsmogelijkheden zullen zijn.
De districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh bedankt de directie, het bestuur en personeel van het LMSZN namens de Nickeriaanse gemeenschap voor de inzet om de zorg naar de zieke mens te brengen, zoals de regering dat predikt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May