Vriendin Soeleman: Spullen Richard zagen er schoon uit
16 Aug 2013, 16:00
foto
Richard Soeleman


De familie Soeleman begrijpt de hele situatie rond het onderzoek naar de dood van Richard (27) niet meer. De nabestaanden hebben nog steeds het ontzielde lichaam niet gezien. Vriendin Adrienne Podiwongso is vandaag wel opgeroepen door de politie. Zij moest de spullen van Richard identificeren.

"Ik heb de broek, trui, pet, telefoon, onderbroek en ketting van Richard gezien. Alles was schoon en had geen vlekken. Zijn grijze onderbroek zag er schoon uit en zijn witte pet was helemaal niet vuil", zegt Adrienne aan Starnieuws. "Als het lijk in ontbinding was en dagen daar gelegen heeft, hoe komt het dan dat de kleren er zo schoon uitzien", vraagt Adrienne zich af. Richard werd vanaf 5 augustus vermist. Zijn ontzielde lichaam is achter een vakantiehuisje op 14 augustus ontdekt. Het hoofd was van de romp gescheiden. Volgens de politie is hier sprake van zelfdoding. Omdat Richard lang zou hebben gehangen, is het hoofd van het lichaam gescheiden geraakt, zegt de politie. Dit is ook gebleken bij de autopsie. De familie twijfelt aan dit resultaat en wil de doodsoorzaak in het buitenland laten vaststellen.

Criminaliseren
Vader Laurence Soeleman zegt dat de wildste verhalen worden rondverteld. "Mijn zoon was geen oplichter. En ik heb mensen echt niet beloofd dat ik houtconcessies voor hen kon regelen. Nu mijn zoon dood is, wordt er van alles en nog wat verteld. Ik wil een grondig onderzoek. Een van de zogenaamde vrienden had mij gebeld om te zeggen dat de auto in Para is gezien. Hoe weet hij dat?".

Soeleman vindt dat mensen ook niet goed luisteren. "Mijn zoon had geen US$ 1200 aan mij gevraagd. Ik heb op de radio gezegd dat ik dat bedrag aan mijn dochter heb gegeven en hem daarom niet kon helpen. Hij had SRD 250 nodig", zegt Soeleman. Hij voelt zich intussen ook niet meer veilig door de gang van zaken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May