Piai zegent Carifesta-opening Para in
16 Aug 2013, 12:00
foto
Kinderen bezig met promoten van Carifesta. (Foto: BIC Para)


Om 6 uur in de ochtend zal het district Para zaterdag te Powakka het startsein geven voor de viering van Carifesta. De nadruk in dit district wordt gelegd op de inheemse cultuur. In Para zijn er elf inheemse dorpen. "Een piai zal op traditionele wijze de activiteiten inzegenen. Daarna is er lokaal ontbijt", vertelt Marvin Moesan, coördinator Burger Informatie Centrum (BIC) Para.

Een expo, craftmarket, talenworkshop, culturele optredens, demonstraties, inheemse spelen, modeshow en muziek, maken deel uit van het programma. Het publiek zal ontvangen worden in het recreatieoord Wakoerie, waar het koele donkere water stroomt, tussen de schaduwrijke bomen en op het witte savanne zand. Voor Bezoekers worden bussen ingezet, die vanuit verschillende locaties in en buiten Paramaribo naar Powakka vertrekken, meldt BIC Para.

Alle veiligheidsdiensten zullen ingezet worden voor de algehele veiligheid. De politie en brandweer treffen voorbereidingen op een veilig en ordelijk verloop van het programma. Ook een ambulance en de arts Franklin Brewster zullen op locatie zijn. Er is ook assistentie gevraagd aan het Nationaal Leger. In de bars bij het festival zal er geen sterke drank te verkrijgen zijn. Het evenement is open voor eenieder en is gratis toegankelijk. Het feest gaat door tot zondagochtend 2.00 uur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May