Sierkippen maken deel uit van Carifesta Saramacca
18 Aug 2013, 10:00
foto


Op de Carifesta-viering in Saramacca de zaterdag 24 augustus zullen ook sierkippen te bewonderen zijn. Districtscommissaris (dc) Aroenkoemar Ramdhani zegt aan Starnieuws dat het gaat om bijzondere kippen die niet dagelijks zichtbaar zijn. Daarnaast zal er veel groente en fruit te bezichtigen zijn. Volgens Ramdhani wordt er tijdens Carifesta invulling gegeven aan de landbouwsector van het district.

Verschillende slacht- en legkippen bedrijven doen mee aan het festival.
“Stichting Brinkie in Saramacca zal op de expo in Groningen een aantal kippenrassen tonen. Het grootste kippenras, de Brahma, waarvan de haan vijf tot zes kilogram weegt, is een bezienswaardigheid. Hetzelfde geldt ook voor een zeer klein ras, de patrijskriel, waarvan de haan 400 gram weegt. Daarnaast zijn er ook hoenders met grote kuiven. Er zullen acht verschillende kippenrassen op de expo aanwezig zijn. Kippen worden niet alleen gebruikt voor consumptie, maar maken ook deel uit van de kunstwereld”, deelt Ramdhani mee.

De Carifesta-activiteiten in Saramacca hebben als thema The art of production en wordt zaterdag gehouden. Het festival vindt plaats op het Monumentenplein te Groningen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May