Familie Soeleman wil sectie lijk Richard in buitenland plegen
15 Aug 2013, 21:20
foto
Familie Soeleman in beraad vanavond over stappen die ondernomen moeten worden rond de dood van Richard.


De familie is het absoluut niet eens met de uitkomst van het politieonderzoek en de autopsie over de dood van Richard Soeleman. "Wij hebben vanavond vergaderd in Commewijne. Wij willen het lijk hebben en zullen dit op eigen kosten naar het buitenland sturen voor sectie. Mijn zoon kan nooit zelfmoord hebben gepleegd", zegt vader Laurence Soeleman aan Starnieuws.

"Wij hebben nog steeds het lichaam van Richard niet gezien. Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie heeft mij gebeld en verteld dat het om zelfdoding gaat. Maar wij hebben niks gezien en niemand heeft ons iets persoonlijk uitgelegd. Mijn zoon droeg nooit een riem. Hoe heeft hij zich aan een riem verhangen. Was er een bank daar die hij heeft weggeschopt. Waar is het touw. Waarom was zijn auto vernield", allemaal vragen waarmee de familie zit.

Vader Soeleman zegt dat zijn zoon niet zulke schulden had die hem zouden drijven tot het ontnemen van zijn leven. "Ik geloof niks van dit verhaal. Eerst heeft de politie dagen gewacht en heeft geen enkele actie ondernomen. Ons is gezegd dat landelijk alarm is geslagen, maar op verschillende politiebureaus wist niemand er wat van. Wij gaan dit verhaal niet slikken", stellen de familieleden.

Bericht politie
"Het ontzielde lichaam van Richard Soeleman is gisteren in de vooravond aangetroffen achter een huis in een hok aan de Peter Pletstraat te Republiek in het district Para. Het betreft in deze een zogenaamd vakantiehuis. Het lijk van Soeleman verkeerde in verre staat van ontbinding waarbij het hoofd niet meer vast zat aan de rest van het lichaam. Het lijk is toen in beslag genomen voor sectie.

Sectie heeft uitgewezen dat het hoofd van Soeleman niet op onnatuurlijke wijze is gescheiden van de rest van zijn lichaam. Voorts vertoonde het lichaam geen kap, steek, snij of schot verwonding. Voorlopig is uit het politie technisch en tactisch onderzoek naar voren gekomen dat het lichaam van Soeleman aan een draagbalk van het dak van het hok moet hebben gehangen met behulp van een riem waaraan een stuk goed was vast gemaakt. Voorts dat waarschijnlijk door het ontbindingsproces het hoofd los is geraakt van de rest van het lichaam.

Ongeveer 175 meter van waar het lijk van Soeleman is aangetroffen is zijn afgesloten auto aangetroffen voor de inrit van een ander vakantiehuis. De koplampen van de auto ontbreken, de voorruit is ingeslagen en een der portieren vertoont sporen van braak. Het vermoeden bestaat dat de koplampen gestolen zijn en dat de dief of dieven ook geprobeerd hadden om door middel van braak de auto open te krijgen wat niet gelukt is. De sieraden, de telefoontoestellen en de autosleutel van Soeleman zijn op zijn ontzielde lichaam aangetroffen. De politie zet het onderzoek onverkort voort.
De politieleiding heeft geconstateerd dat er procedurele fouten zijn gemaakt rond de vermissing van Soeleman en daartegen zullen tuchtrechtelijke maatregelen worden getroffen", deelt de politievoorlichting mee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May