Agro en cultuur centraal op Carifesta Nickerie
16 Aug 2013, 06:00
foto


Onder het thema 'Agro and Culture for Development' organiseert de subcommissie onder leiding van districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh Carifesta 2013 in Nickerie. Er zullen in drie dagen, van 22 tot en 24 augustus, activiteiten zijn in de omgeving van het commissariaat, het Brassaplein en voor de Openbare Markt.

In het programma zijn opgenomen een agro-, kunst- en cultuurbeurs.
Er zullen diverse optredens zijn, waaronder Kawinamuziek, Bhaitakghana, Indiaanse, Hindostaanse en leba dans, pentjak silat demonstratie, Tazza battle's, brassband en natuurlijk de eigen Nickeriaanse populaire muziekformaties, The Invaders en Sweet Melodie Singers.
Ook buitenlandse muzikanten zullen van de partij zijn. behalve de Nederlandse muziekformatie van Raj Mohan uit buurland Guyana, zal er ook een muzikaal optreden zijn van Haiti-Ti Co en Mikaben uit Haiti. Ook een duck currie cook-out is op het programma.

Op zaterdagmorgen zal het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie samen met het Nationaal Nierdialyse Centrum een open dag houden op het marktterrein, waarbij eenieder kosteloos suikerspiegel, bloeddruk en gewicht kan laten opmeten. In de middag wordt in traditionele kleding een wandelloop gehouden. Zaterdagavond zal er naast muziekoptredens ook een vuurwerkshow zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May