Overheidsdiensten ook verantwoordelijk voor orde en veiligheid
14 Aug 2013, 21:55
foto
Districtscommissaris van Para, Jerry Miranda, houdt de sticker op, die aangebracht zal worden bij oorden die aan alle veiligheidsvoorwaarden voldoen. (Foto: BIC Para)


Er worden maatregelen genomen om de Carifesta- en vakantiedrukte in Para in goede banen te leiden. Functionarissen van de politie, brandweer, de Regionale Gezondheidsdienst, de Scheepvaart Maatschappij Suriname, de bestuursdienst, de districtsraad, het Nationaal Leger, de dienst ’s Lands Bos Beheer en de afdeling Vermakelijkheidsbelasting, hebben vandaag gebrainstormd over orde en veiligheidsmaatregelen.

Het commissariaat voorziet alle oorden die veilig genoeg bevonden zijn van een sticker met de tekst: ‘Goed Gekeurd DC Para’. De oorden krijgen ook grote stickers met nummers van de veiligheidsdiensten in Para. Op deze nummers kunnen bezoekers van de oorden bellen om een klacht door te geven of hulp in te roepen. De exploitanten van het oord moeten eerst voldoen aan alle veiligheidsvoorwaarden, voordat zij een sticker krijgen.

Zo moeten bijvoorbeeld in alle kreken en badplaatsen dieptelatten waarop de diepte af te lezen is, worden aangebracht. De aanwezigheid van lifeguards is in elk oord verplicht. De voorwaarden in de vergunning voor openbare vermakelijkheden (party’s en andere feestelijkheden) worden ook aangepast. Sterke drank mag niet meer verkocht worden en alcoholhoudende drank (bier) mag tot twee uren voor de sluiting van de activiteit aan de man worden gebracht; hierna mag er geen verkoop van deze producten plaatsvinden.

Veiligheid op de weg en het water
Op de Kennedy- en Indira Gandhiweg zal de Motor Surveillance Dienst duidelijk aanwezig zijn. De RGD zal ervoor zorgen dat er compleet ingerichte ambulances beschikbaar zijn bij eventuele ongevallen. Uit statistieken is gebleken dat ruim 400.000 personen het district aandoen in de vakantieperiode. Met Carifesta wordt er nog meer personenverkeer verwacht. De politie van Para zal met een boot controle uitvoeren op de rivier. Pretvaarders die met waterscooters en andere vaartuigen, onveilige capriolen uitvoeren op de rivier, zullen aangepakt worden.

De oversteek naar Carolina over de Surinamerivier wordt ook aangepast. De verkoop van oversteekkaartjes zal tussen 6.00 uur en 18.00 uur geschieden. Er bestaat geen mogelijkheid voor bezoekers aan het gebied, om de oversteek te doen voor of na de vastgestelde tijden. De tijden zullen duidelijk leesbaar zijn bij het veer. De politie zal ter plaatse controle uitvoeren en orde op zaken stellen.

De dienst ’s Lands Bosbeheer zal continu controles uitvoeren in het district. Jachtopzieners die beëdigd zijn tot buitengewoon agent van politie zullen toezien op de naleving van de jachtwet, natuurbeschermingswet, vuurwapenwet, visstandbeschermingswet en de wet bosbeheer. Met inachtneming van de jachtkalender zal controle gevoerd worden op gevangen dieren. Jagers die zich niet houden aan deze kalender, zullen naar een politiepost worden gebracht, waar een hulpofficier voor verdere afhandeling van de zaak zal zorgen, geeft het Burger Informatiecentrum (BIC) Para aan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May