Santokhi had succesvolle ontmoetingen in India
14 Aug 2013, 05:00
foto
VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi wordt enthousiast verwelkomd. (Foto: Bureau woordvoerder VHP)


VHP voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens zijn oriëntatiebezoek aan India vooraanstaande functionarissen ontmoet uit verschillende deelstaten van het land. Zo heeft hij in Mathura een kennismakingsbezoek gebracht aan de heer Jain, lid van het Hooggerechtshof van India, meldt het Bureau woordvoerder VHP.
In Patna, de hoofdstad van deelstaat Bihar, waar Santokhi bijzonder hartelijk werd verwelkomd, heeft hij met vooraanstaande regeringsfunctionarissen, politici en persmedia over diverse onderwerpen, beide landen rakende, breedvoerig van gedachten gewisseld.

De VHP voorzitter had ook een ontmoeting met prominenten van de JDU (Janata Dal United Partij), de grootste partij van Bihar die behoort tot de regeringspartij van India. Hij werd ontvangen door diens voorzitter tevens lid van het Indiase parlement, Washis Narainsingh.

Geboorteplaats voorouders bezocht
Tijdens deze ontmoeting is breedvoerig gesproken over mogelijke samenwerking voornamelijk tussen de gemeenschap van Bihar en die van Suriname en de diaspora visie van de VHP. Hierna werd er een persconferentie belegd, waarbij de pers veel belangstelling toonde voor de concrete uitkomst van de besprekingen.
Naast het contact met vooraanstaande personen heeft Santokhi voorts bezoeken gebracht aan historische- religieuze- en spirituele plaatsen. Een daarvan was het wereldberoemde monument van India: de Taj Mahal.

Het is de VHP-voorzitter gelukt om ook de plaats te bezoeken vanwaar zijn voorouders afkomstig zijn. Dat is het plaatsje Lalbagh, en tot zijn verbazing bleek dat de mensen die hij er sprak zich, uit verhalen van senioren dorpelingen, de naam Santokhi nog konden herinneren. De VHP voorzitter keert op 20 Augustus terug naar Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May