Rechter spreekt vonnis uit in diverse zaken
13 Aug 2013, 22:30
foto


Rechter Alida Johanns heeft in verschillende zaken vonnis geveld. Claudine K. is in de mensenhandelzaak vrijgesproken. Medeverdachten Tony T. en Marcel K. kregen respectievelijk anderhalf jaar om negentien maanden celstraf. Ook Steven W. verdween voor twee en een half jaar achter de tralies. Hij heeft een zwakbegaafd meisje van vijftien jaar misbruikt. Milliano R. werd vrijgesproken. Hij werd verdacht van feitelijke aanranding van vier dames in de leeftijd van 14 tot 25 jaar in het district Wanica. Hij werd maandag gevonnist voor vier maanden, hetgeen gelijk was aan de tijd in voorarrest doorgebracht.


Een veertienjarig meisje werd door Marcel K. en Tony T. tot sekswerkster gemaakt. Ook Claudine K. werd erbij betrokken. Zij werden beschuldigd van schaking, het hebben van geslachtsgemeenschap met een minderjarige en mensenhandel. Tegen Marcel K. en Tony T. werd een gevangenisstraf van vijf jaar geëist door officier van justitie, Garcia Paragsingh. Alle drie ontkenden het meisje tot een commerciële sekswerkster gemaakt te hebben. Ook beweerden ze geen seks gehad te hebben met het slachtoffer. Zij stelden dat de tiener leugens heeft verteld. Marcel K. zou het meisje rond 1 september vorig jaar hebben leren kennen en had haar op 4 september van huis opgehaald. Zij werd meegenomen naar de woning van Marcel in Commewijne. Hij zou het meisje een week bij zich hebben gehouden en seks met haar hebben bedreven. Aanvankelijk hadden de ouders geen aangifte gedaan. Zij zijn eerst op onderzoek uitgegaan. De tiener was al een aantal keren van huis weggelopen. Toen ze erachter kwamen waar hun dochter was, deden zij aangifte bij de politie op 21 september. Dit leidde tot de aanhouding van de drie verdachten.

Trauma opgelopen
Steven W. heeft misbruik gemaakt van een zwakbegaafd kind dat een zeer moeilijke jeugd heeft gehad. Zij kan niet goed uit haar woorden komen en door het seksuele misbruik heeft het slachtoffer een trauma opgelopen. De veroordeelde verklaarde dat hij uitgenodigd was thuis bij het kind en geen seks heeft gehad met haar. Het slachtoffer dat een denkniveau van een kind van acht tot negen jaar heeft, heeft dit wel bekend. Haar zeventienjarige zus, die ook een geestelijke beperking heeft, legde inconsistente verklaringen af. Het misbruik door de veroordeelde kon niet bewezen worden. Steven W. werd gevonnist voor misbruik van het vijftien jarige meisje. Het Openbaar Ministerie had negen jaar geëist tegen de veroordeelde.

Milliano R. deed zich voor als predikant en hoorde in de periode 2011 tot 2013 het levensverhaal van de slachtoffers aan. Daarna maakte hij misbruik van de situatie, chanteerde de slachtoffers met hun verhalen en had seks met hen. Johanns merkte op dat er geen sprake is geweest van seks onder bedreiging. De dames hebben dit vrijwillig gedaan. De verdachte kreeg twaalf maanden celstraf, waarvan acht voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van drie jaar. In deze zaak had officier van justitie, Shanta Mahadew, twaalf jaar celstraf geëist. Zij vond dat Milliano R. de dames verkracht had, terwijl raadsman Irvin Kanhai vond dat ze niet bedreigd zijn, waardoor er geen sprake kon zijn van verkrachting.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May