Inschrijving muloscholen verloopt niet vlekkeloos
14 Aug 2013, 06:00
foto


De nieuwe inschrijvingen gisteren van leerlingen van de zesde klas die het komende schooljaar de muloschool zullen bezoeken, zijn niet overal vlekkeloos verlopen. Het blijkt namelijk dat veel directies van muloscholen de nieuwe instructie van toewijzingsscholen van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) een moeilijk werkbare situatie vinden. Vandaag zullen ouders opnieuw moeten 'hosselen' om een plaats te krijgen voor hun kind.

Het Minov heeft twee weken terug een onderhoud gehad met de directeuren. Tijdens deze vergadering is hen uitleg gegeven over de nieuwe situatie van toewijzingsscholen. Dit houdt onder meer in dat in bepaalde gebieden, voornamelijk in Groot-Paramaribo, leerlingen die geslaagd zijn voor de mulo, een school wordt aangewezen in de directe omgeving. Het is gebleken dat dit systeem voor velen, ondanks een toewijzingsbrief van de GLO-school dat ze op een bepaalde muloschool moeten worden ingeschreven, niet de juiste impact heeft gehad.

Onvoldoende plaats
In eerste instantie hebben de muloscholen eveneens op instructie van het Minov leerlingen ingeschreven, die een broer of zus op dezelfde muloschool hebben. In het tweede geval kwam direct na deze groep, de leerlingen wier ouders hebben gebivakkeerd op de scholen. Een derde instructie van het Minov was om zoveel mogelijk leerlingen te plaatsen die in de directe omgeving van de muloschool wonen. Deze instructie werd overigens haast niet opgevolgd.

Verschillende directies hebben aangegeven dat de optie toewijzingsscholen van het Minov niet werkbaar was. Overigens hebben de ouders het recht om hun kinderen te plaatsen op een school naar eigen voorkeur.
Een ander probleem waarmee de directie van de verschillende muloscholen zit, is dat er weinig lokalen ter beschikking waren voor de pas geslaagden van de zesde klas. Behalve dat er nieuwe lokalen op de scholen moeten worden bijgebouwd, blijkt dat de hoge percentages aan zittenblijvers de doorstroming belemmeren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May